Evenimente

INvitatie la dialog 

I

Prima intalnire deschisa Aspsc

Miercuri 11.10.2022, AsPSC a organizat prima intalnire a reprezentantilor claselor in noul amfiteatru modernizat.

La intalnire a participat si conducere scolii reprezentata prin dl. dir. Octavian-Lucian Popa, Dna dir. adj. Daiana Azamfirei, dna. dir. adj. Andreea Smeureanu si numeroase cadre didactice care au asistat la prezentarile noastre.

Totodata, invitatul special al intalnirii a fost Dl Radu Mihaiu – Primarul Sectorului 2 al Mun. Bucuresti,  dar si reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog SI  al Directiei Nationale de Combatere a Crimei Organizate.

Tematicile au fost: investitiile urgente necesare in scoala, nevoile generale pe termen mediu si lung, dar si programele de informare si educare a elevilor, parintilor, profesorilor in ceea ce priveste consumul de droguri si fumatul in scoala.

Puteti parcurge prezentarea atasata si revenim cu poze de la eveniment

https://aspsc.ro/wp-content/uploads/2022/10/Intalnirea-11.10.2022.pdf

Orientarea in cariera

 

AsPSC are plăcere de a vă informa că primul eveniment din seria Orientarea in carieră se va desfășura în perioada 8-10 decembrie 2021 sub  forma unui concurs interactiv de drept umanitar și dreptul refugiaților, adresat studenților la drept, științe politice, relații internaționale, istorie, științe militare. 

 

Pentru asigurarea unei alegeri informate a profesiilor de jurist, istoric, diplomat, funcționar internațional, AsPSC invită elevii de clasa a XII a din  Colegiul Național din Scoală Centrală, să participe ca observatori- organizatori la desfășurarea lucrărilor concursului. Fiecăruia observator – organizator i se va desemna prin tragere la sorti o echipa de studenți în concurs, pe care o va însoții pe parcursul fiecărei probe și pregătiri pentru probe, iar toți observatorii – organizatori vor acorda la final, prin vot, premiul pentru cea mai populară echipă în concurs – Vox Populi. 

 

Participarea elevilor Scolii Centrale de clasa a XII –a care au ales deja  domeniul de studiu pe care  îl vor aprofunda în științe juridice și umaniste, le va prilejui acestora întâlnirea cu studenți ai facultăților de drept, științe politice, universități de apărare, istorie, relații internaționale dar mai ales cu profesioniști ai dreptului umanitar și dreptului refugiaților din Ministerul Justiției, Centrul de Drept Umanitar al Armatei, Crucea Roșie Română, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați pentru Romania, Comisia de Drept Umanitar precum și reprezentanți ai  organizațiilor studențești implicate

Elevii interesați de aceasta participare sunt rugați să transmită un CV, la adresa coordonator@concurstitulescu.ro

 

Informații despre concurs pot fi găsite pe pagina web si facebook a concursului, 

 

image018.png

REvenim cu poze de la eveniment