orientarea in cariera

orientarea în carieră

Orientarea in cariera pentru elevii Scolii Centrale a fost unul dintre principalele proiecte ale AsPSC inca de la infiintare.

Acest proiect se va desfasura in amfiteatru de regula in zilele de miercuri orele 13:30 si va cuprinde module profesionale diferite iar principalul scop este acela de a prezenta copiilor avantajele si dezavantajele fiecarei activitati profesionale in parte lasandu-i astfel sa-si aleaga propriul drum in viata. 

Organizatorul evenimentelor din amfiteatru este  AsPSC, iar invitatii vor fi  toti parinti care vor sa fie prezentatorii meseriilor lor iar beneficiarii sunt copiii de liceu sau chiar gimnaziu. Adresam tuturor parintilor din scoala noastra invitatia de a se alatura proiectului nostru astfel incat in interval de o ora sa prezentam copiilor  meseriile noastre cu bune si rele.

Pentru diversele cheltuieli ce apar in cadrul acestui proiect va rugam sa ne sustineti apasand butonul de mai jos !

Pentru a vedea ultimul modul al proiectului derulati pagina in jos 

mai jos modulele proiectului, intitulate :
"de vorba cu profesionistii"

DE vorba cu profesionistii - creatori de fashion si stil de viata

Eveniment programat pentru Miercuri 23.11.2022 ora 13:30

Avem deja doi parinti voluntari care vor vorbi copiilor despre lumea fashion si etica vestimentara in data de 23 Noiembrie 2022 si care vor face parte din achipa de prezentatori : 

Alin Galațescu – art director/ fashion analyst/ fashion identity builder – http://alingalatescu.com/

Raluca Lupulescu Soare – fashion designer https://ralucasoare.ro/ro/

FEEDBACK 

Evenimentul a avut loc în condițiile indicate în avans și s-a bucurat de un real succes. La eveniment au participat peste 160 de elevi ai Colegiului Național Școala Centrală, din clasele VI –a până la clasa a XII a  care au adresat întrebări invitaților creatori de fashion și stil de viață cu privire la profesiile lor. Dintre elevi peste 50 au oferit feedback util ulterior evenimentului, apreciind acest eveniment și modalitatea lui de desfășurare. Pe grupurile AsPSC vor fi transmise părinților feedback- ul elevilor la acest eveniment, în format anonimizat.

 

În cadrul evenimentului a fost lansat și un concurs de idei prin care elevii sunt invitați să transmită până pe 31.01.2023 la adresa:  contact@aspsc.ro, un concept de identitate vizuală, vestimentară cu comunitatea elevi, profesori și părinți din Colegiul Național Scoală Centrală care să reprezinte valorile asociate Colegiului Național Scoală Centrală, cu care elevii participanți la concurs se identifică. 

 

Mai jos câteva fotografii din cadrul evenimentului la care s-au înscris si au participat peste 160 copii.

DE vorba cu profesionistii dreptului - avocati in baroul bucuresti partea - 1

Eveniment programat pentru Miercuri 21.12.2022 ora 13:30

Doi părinți voluntari vor vorbi elevilor despre lumea dreptului, domeniile profesionale în care avocații pot profesa, inclusiv arbitrajul comercial, dar și de programul FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA proiect de responsabilitate sociala al UNBR-, lansat în 2022 și de care s-au bucurat deja peste 8 clase de gimnaziu și liceu: https://www.unbr.ro/proiectul-unbr-fii-avocat-in-scoala-ta-campanie-de-responsabilitate-sociala/,

Beatrice Onica Jarka –  https://enjoylegal.ro/

Eugen Preda – https://www.baroul-bucuresti.ro/avocat/17525/preda-eugen

În cadrul evenimentului va fi lansat și un concurs de eseuri, prin care elevii sunt invitați să transmită până pe 28.12.2023 la adresa:  contact@aspsc.ro, un eseu motivațional cu titlu – De ce vreau să devin avocat!

 

Câștigătorul va obține o zi de practica într-un formă de avocatura și va participa la activitățile specifice avocaturii. 

Mai jos câteva fotografii din cadrul evenimentului la care s-au înscris si au participat peste 160 copii.

 

de vorba cu profesionistii TEATRULUI

Eveniment programat pentru Miercuri 25.01.2023 ora 13:30

Al trei-lea eveniment din seria Orientarea in Cariera va avea loc miercuri 25 ianuarie in amfiteatru unde vom sta de vorba cu actorul si managerul de teatru Vlad Zamfirescu. 

Copiii vor afla tainele actoriei parcursul in cariera a actorului Vlad Zamfirescu si provocarile profesionale ale acestuia.

FEEDBACK 

Mai jos cateva fotografii din cadrul evenimentului la care au participat 131 elevi 

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII ÎN MANAGEMENT  

Eveniment programat pentru Miercuri 15.02.2023 ora 13:30

Doi părinți vă vor vorbi despre antreprenoriat, managementul afacerii și managementul de proiect. Veți avea ocazia sa aflați de la Andrei Istrate CEO Hotel Ambasador care sunt provocările in managementul industriei ospitaliere iar de la Corina Roman ce înseamnă managementul de proiect. Veți avea acces la informații interesante despre profesia de manager și aplicabilitatea practică a acestei profesii.

FEEDBACK :  au participat 87 elevi interesati de acest proiect

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII ÎN SERVICII MEDICALE 

Eveniment programat pentru Miercuri 22.03.2023 ora 13:30

 Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov va fi reprezentat de Dl Grasu Cristian care le va vorbi copiilor despre pasiunea de a fi ambulantier, despre modul in care se desfasoara activitatea in SABIF si despre provocarile acestei meserii. In cea de-a doua parte a intalnirii participantii vor avea parte de un succint instructaj de prim ajutor care poate salva vieti .

FEEDBACK

Prezenta a fost numeroasa, am avut 147 elevi prezenti care au ascultat in liniste si au fost foarte curiosi sa afle noi informatii despre SABIF.

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII ÎN MEDICINĂ 

Eveniment programat pentru Miercuri  03.05. 2023 ora 13:30

In cadrul acestui modul acopiii ua aflat detalii importante direct de la un profesionist, medicul stomatolog Dr Bogdana Mihai, despre parcursul profesional al acesteia  cat si despre provocarile cotidiene ale unui medic stomatolog.

In speranta ca informatiile le vor fi folositoare, programul de orientare in cariera continua.

FEEDBACK

 Au fost  67 elevi inscrisi si prezenti.

 

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTI in devenire

Eveniment programat pentru Miercuri 07.06.2023 ora 13:30

De aceasta data le-am oferit ocazia elevilor sa cunoasca parcursul educational al unor fosti colegi care au absolvit in anul 2021-2021 si care acum sunt studenti la universitati importante din afara tarii. 

Actualii studenti le-au descris in detaliu elevilor toti pasii care au contribuit si i-au calauzit catre aceste universitati in speranta ca-i vor motiva sa dea curs tuturor provocarilor educationale din Scoala Centrala si ca vor constientiza inca din clasele terminale ale gimnaziului sau chiar in liceu, importanta studiului bilingc francez si a celorlalte materii pe care le studiaza.

LA sfarsitul modulului studentii au fost aplaudati la scena deschisa precum niste adevarati „profesionisti”

FEEDBACK

Au fost inscrisi si au participat un numar de 76 elevi.

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII ÎN IT 

Eveniment programat pentru JOI 16.11.2023 ora 13:30

Doi părinți voluntari au vorbit elevilor despre lumea IT și despre profesiile ce se pot practica în IT. Ce înseamnă programare si care sunt celelalte profesii ce se pot exercita in IT. Astfel, elevii au avut ocazia să sa-i intalneasca pe  Mihai Iacătă Senior System Engineer at Orange Romania Communications, https://www.linkedin.com/in/mihai-iacata-05516611 și Giurgiulescu Valeriu Benedict, autor de cărți de informatică si CEO INFOMEDIA PRO SRL.

FEEDBACK

Au fost prezenti 47 elevi 

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII ÎN MEDICINA SPECIALIZATĂ

Eveniment programat pentru 29.11.2023

Doi părinți voluntari vor vorbi elevilor despre lumea medicinei specializate și despre profesiile ce se pot practica în medicina specializată. 

 Astfel, veți avea ocazia să vă întâlniți cu dr. Radu Horhoianu și dr. Vasile Oșean (http://www.medysportline.ro/dr-vasile-osean-151).

FEEDBACK

Am avut inscrisi si prezenta 123 elevi pt acest modul

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII CĂRTILOR

Eveniment programat pentru 10.01.2024 ora 13:30

FEEDBACK

La acest proiect am avut prezenti peste 60 elevi

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII DREPTULUI

Eveniment programat pentru 31.01.2024 

FEEDBACK

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII IN FINANTE PENTRU PROIECTELE DE ENERGIE

Eveniment programat pentru 28.02.2024 

De aceasta Dna Sanda Abrudan, parinte voluntar in acest proiect le-a vorbit copiilor despre finantarea proiectelor de energie si de piata de energie in general.

FEEDBACK

Am avut 136 copii prezenti si inscrisi in link-ul GDrive pentru motivarea eventualelor absente.

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII IN ASIGURĂRI

Eveniment programat pentru  27.03.2024

De aceasta data Laurentiu Antohi, parinte voluntar in cadrul proiectului nostru  le-a vorbit elevilor despre asigurari , piata asigurarilor si provocarile din profesia de Insurance Senior Manager. Copiii au aflat detalii despre tipurile de asigurari, despre diferentele dintre ele si despre particulritatile din spatele culiselor 

FEEDBACK

Am avut 92 copii prezenti si inscrisi in link-ul GDrive pentru motivarea eventualelor absente.

DE VORBĂ CU PROFESIONȘTII IN ORGANIZĂRI DE EVENIMENTE

Eveniment programat pentru ……

FEEDBACK