Evenimente info anunturi

împreună salvăm vieți !
Martie 2024

Organizatori:

AsPSC (Asociatia de Parinti din Scoala Centrala) 

CNSCB (Colegiul National Scoala Centrala Bucuresti) 

ASSB (Asociatia Societatea de Salvare Bucuresti)

SABIF (Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov) 

 

Acest proiect este bazat pe motourile celor 4 parteneri  implicati:

„Trecutul care ne obliga”, motoul CNSCB

„Viitorul pe care ni-l dorim ne obliga sa ne implicam”, motoul AsPSC

„Totdeauna si tuturor gata pentru ajutor”, motoul SABIF http://www.sabif.ro

„Exista un erou in fiecare dintre voi”, motoul si proiectul principal al ASSC https://www.existaunerou.ro

 

Adresabilitatea proiectului :

– Elevii din ciclul de invatamant liceal

– Parintii tuturor elevilor din CNSCB

– Cadrele didactice ale CNSCB

 

In cadrul acestui proiect intitulat „Impreuna salvam vieti” va invitam sa participati  la un program de instruire in domeniul primului ajutor 

 

Cursurile sunt sustinute gratuit de catre  ASSB si  pregatesc cursantii ( elevi, parinti, cadre didactice) pentru a se putea inscrie in programul denumit „Exita un erou in fiecare dintre voi”  https://www.existaunerou.ro si pentru a fi pregatiti sa ofere masuri de prim ajutor specializate pana la sosirea echipajelor de urgenta la caz.

Instructorii ASSB-SABIF vor pregati echipe de 15-20 cursanti pe parcursul celor 6-8 ore necesare dobandirii tuturor cunostintelor in conformitate cu curicula ERC ( Consiliul European al Resuscitarii ) https://www.erc.edu/

In functie de numarul de cursanti inscrisi pana la data de 10.03.2024 ora 18:00 vom aloca suficiente resurse specializate cat si suficiente sali de clasa dedicate. In cazul in care numarul de cursanti va depasi capacitatile organizatorilor de sustinere atunci cursurile se vor realiza in mai multe zile

„Exista un erou in fiecare dintre voi” este un proiect activ al ASSB care pregateste voluntari pentru interventia in cazuri de urgenta pana la  sosirea echipajelor profesioniste din sistemul national de asistenta medicala de urgenta.

 

Pentru inscriere in cadrul acestui proiect va trebui sa completati cele doua formulare:

 

       Formular ASSB pentru certificarea calitatii de cursant necasara ASSB   https://www.existaunerou.ro/inscriere.html

       GDrive AsPSC pentru a ne putea organiza : https://forms.gle/oMPAY6MvU4V4dXRA7

 

Urmare a acestui proiect toate partile implicate au de castigat :

       –Curasantii devin certificati in domeniul masurilor de prim ajutor

       CNSCB se va putea mandri cu un numar mare de elevi, parinti si profesori calificati in masuri de prim ajutor. 

       ASSB va dobandi un numar de voluntari ce se vor inscrie si vor participa in cadrul proiectului https://www.existaunerou.ro  salvand vieti omenesti 

       AsPSC mai pune la loc de cinste un proiect realizat in sprijinul elevilor, cadrelor si al Scolii Centrale prin care vom achizitiona doua DEFIBRILATOARE semiautomate publice pe care le vom monta in scoala noastra iar cei instruiti vor fi in masura de a le utiliza si de a salva vieti. 

Dupa eveniment revenim cu poze si detalii in sectiunea REALIZARI AsPSC

colindatorii CNSCB Decembrie 2023

Ne face placere sa constatam si sa anuntam o initiativa a cadrelor didactice din invatamantul primar de a ne reprezenta cu cinste intr-un colind in ajun de sarbatoare la Resedinta Patriarhala.

Multumim initiatorilor si sustinatorilor acestui proiect ,  prof.Gabriel Razvan Ilas, Inv.Ana Maria Popescu

Nu putem decat sa fim maindrii de copiii clasei 4 A care au purtat cu cinste cromatica vestimantara a Scolii Centrale si ecusonul brodat CNSCB.

https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/primii-colindatori-la-resedinta-patriarhala-din-bucuresti-186188.html

10.10.2023 intalnirea reprezentantilor claselor 2023

Anul acesta reprezentantii claselor sunt asteptati in amfiteatru pe data de 10.10.2023 ora 18 pentru a afla dorintele copilor nostri dar si proiectele AsPSC si ale parintilor scolii noastre.

Anuntul AsPSC privind protestul din 28.02.2023

Fiind martorii unei actiuni de defaimare a imaginii scolii noastre cu adresari grosolane aduse cadrelor didactice, conducerii scolii dar si elevelor scolii noastre, atasam acestui articol opinia AsPSC cu privire la cele intamplate. 

Dreptul la reprica este transmis catre www.evz.ro acesta fiind singurul canal media oficial ce a preluat stirea respectiva si-n subsolul caruia puteam identifica date de contact reale. DE mentionat faptul ca celelalte canale de comunicare media pe care s-a postat acest subiect, fie sut pagini de internet fara date de contact fie sunt link-uri media ale retelelor de socializare.

INvitatie la dialog 

I

Prima intalnire deschisa Aspsc

Miercuri 11.10.2022, AsPSC a organizat prima intalnire a reprezentantilor claselor in noul amfiteatru modernizat.

La intalnire a participat si conducere scolii reprezentata prin dl. dir. Octavian-Lucian Popa, Dna dir. adj. Daiana Azamfirei, dna. dir. adj. Andreea Smeureanu si numeroase cadre didactice care au asistat la prezentarile noastre.

Totodata, invitatul special al intalnirii a fost Dl Radu Mihaiu – Primarul Sectorului 2 al Mun. Bucuresti,  dar si reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog SI  al Directiei Nationale de Combatere a Crimei Organizate.

Tematicile au fost: investitiile urgente necesare in scoala, nevoile generale pe termen mediu si lung, dar si programele de informare si educare a elevilor, parintilor, profesorilor in ceea ce priveste consumul de droguri si fumatul in scoala.

Puteti parcurge prezentarea atasata si revenim cu poze de la eveniment

https://aspsc.ro/wp-content/uploads/2022/10/Intalnirea-11.10.2022.pdf