REALIZARI Aspsc

REALIZARI AsPSC

NOIEMBRIE 2022

Un alt proiect de semnalistica si orientare

Pentru o institutie bugetara fondurile sunt si limitate si foarte chibzuit cheltuite insa pentru AsPSC micile detalii pot face diferenta.

O mica investitie pentru noi , un mare pas pentru siguranta si confortul elevilor.

NOIEMBRIE 2022

Modernizarea laboratorului de limba franceza si SAmsung ROMANIA

Va deveni cu siguranta cel mai important proiect al AsPSC de pana acum deoarece proiectul se desfasoara in parteneriat cu SAMSUNG ROMANIA si va avea un impact vizual si educativ deosebit, cu rezonanta nationala.

Ideea de colaborare cu Samsung Romania pentru acesta tema a venit din doua parti simultan, pe de o parte catedra de limba franceza a scolii care gestioneaza si proiectul bilingv  si care-si doreau modernizarea laboratorului CDI cu implicarea noastra a AsPSC si pe de alta parte nevoia Samsung Romania de a deschide unicul centru de pregatire a cadrelor didactice in utilizarea displayurilor interactive Samsung din Bucuresti.

Tinand cont de faptul ca in scoala noastra s-au achizitionat display-uri Samsung Flip pentru fiecare sala de curs, Samsung a devenit interesat de acest parteneriat cumva si ca o recompensa a investitiilor noastre si prezivualizand pasul urmator acela de ajuta cadrele didactice sa utilizeze corespunzator display-urile

In esenta primele cadre didactice din Bucuresti beneficiare de training gratuit in ceea ce priveste utilizarea corespunzatoare a functionalitatilor displey-urilor Flip vor fi cadrele didactice ale Colegiului National Scoala Centrala Bucuresti

Cateva imagini cu laboratorul CDI initial.

Imagini din timpul reabilitarii parchetului si a peretilor

Proiectia viitorului laborator si a centrului educativ SAMSUNG 

dispencere de sapun

Proiect in desfasurare la solicitarea elevilor

Octombrie 2022

completari sportive

Venim iar in sprijinul catedrei de educatie fizica si sport si extindem gama de investitii pentru practicarea altor sporturi cum ar fi badminton, volei si tenis de picior.

Totodata fiindca nimic nu este vesnic suntem nevoiiti sa inlocuim plasele corusilor de baschet achizitionate anul trecut cu plase solide cu zale metalice.

Protectie si planuri viitoare

Atunci cand ne gandim la viitor trebuie sa ne gandim si la siguranta. 

Impreuna cu conducerea scolii am decis drept masura de siguranta si proetectie a elevilor amplasarea unui gard provizoriu din materiale usoare care sa delimiteze si sa avertizeze elevii asupra pericolelor ce se pot ivi prin utilizarea platoului din spatele centralei termice aflat acum intr-un abandon institutional de mai bine de 10 ani.

Este o incinta generoasa complet neasigurata din punct de vedere al securitatii pe care am decis sa o conservam spre a fi propusa autoritatilor pentru o dezvoltare viitoare.

Acolo este locul in care se poate amenaja o arena sportiva precum avem prevazut in zona de proiecte a AsPSC, sau fie doar si o suprafata complet plana betonata pe care se pot desfasutra in viitor evenimente sportive in aer liber sau activitati artistice de inceput sau sfarsit de an scolar.

 

Ordine si siguranta

Folosind fondurile obtinute in urma colectarii formularelor 230 ANAF privind redirectionarea celor 3,5% din impozitul salarial al fiecarui parinte ce ne-a sustinut in martie 2022 acum ne orientam si catre comunicare, siguranta si paza.

Comunicarea personalului de paza cu administratia scolii si personalul auxiliar acum va fi deosebit de facil si prompt cu ajutorul celor 4 statii de emisie receptie profesionale achizitionate de AsPSC. In acest mod contribuim si noi la ridicarea gradului de confort si siguranta in scoala.

SUSTINEM ARTA

Asa cum am afirmat-o mereu AsPSC ofera sprijinul cadrelor didactice pentru imbunatatirea bazei materiale specifice fiecarei catedre in parte. Dupa ce in 2020 am contribuit la continuitatea proiectului bilingv al catedrei de franceza si dupa ce am ajutat la achizitionarea diferitelor echipamente de sport necesare orelor de educatie fizica si sport, a venit momentul sa ne orientam si catre ARTA. Am achizitionat din bugetul AsPSC diferite materiale pentru ATELIERUL de DESEN…. Asteptam sa populam articolul cu poze interesante

 

Septembrie 2022

DETECTORI PROFESIONALI DE FUM IN TOALETE

Fiind permanent atenti la confortul si siguranta copiilor am decis sa suplimentam senzorii de fum din toalete si am achizitionat 10 senzori Honeywell  cu o durata de viata de 10 ani si calitate superioara.

IULIE 2022

modernizarea amfiteatrului

Prin eforturi sustinute ale AsPSC si ale conducerii scolii am reusit sa obtinem fonduri modeste pentru reabilitarea amfiteatrului. Fondurile au fost suficiente pentru parchet, lambriuri, pereti dar si pentru dotarea multimedia de inalta performanta.

 

Din punct de vedere al sistemelor de proiectie audio video ne-am asigurat ca sunt achizitionate cele mai performante si certificate echipamente pe care scoala le putea achiziona din bugetul alocat.

Vorbim despre 

Proiector laser cu proiectie de la scurta distanta, o constrangere tehnica.
Ecran de proiectie mare electric 
Sistem de iluminat profesional pe doua tonuri de culori si butoane rapide programabile
Sistem de discutii format din coloane sonore performante si microfoane radio cu lavaliera
Pentru acest obiectiv ne mai trebuiesc fonduri pentru scaune de cinema si jaluzele opace deosebit de importante pentru ca proiectia sa fie pusa in evidenta.

Din pacate banii nu ne-au ajuns si pentru o cortina noua insa am alocat fondurile AsPSC si am igienizat-o temeinic pe cea existenta dar am si facut-o functionala.

martie 2022

ziua scolii centrale

Cu ocazia zilei Scolii Centrale astazi 19 Martie 2022 am reusit sa finalizam un proiect pornit dintr-o idee simpla. Ne-am dorit sa aniversam istoria scolii prin expunerea intr-un format comemorativ a tuturor denumirilor scolii noastre de la infiintare si pana in prezent. Materialul informativ a fost realizat documentat de dna profesor Mirela Sorina Mateescu  cu sprijinul si implicarea domnului profesor Gabriel Ulariu carora le multumim pentru implicare.

De asemenea si conducerea scolii a continuat sa se implice si sa sprijine actiunile noastre, asa cum au facut-o de fiecare data…..

MULTUMIM TUTUROR … si va rugam in continuare sa va implicati.

februarie 2022

voluntariatul elevilor pentru F230

Am primit ajutorul catorva elevi voluntari pentru a impacheta plicurile aferente formularelor 230 ANAF. 

Anul acesta am avut sprijinul scolii, a conducerii si a cadrelor didactice pentru a distribui formularele 230 ANAF prin intermediul invatatorilor si dirigintilor, astfel incat am cumparat 60 plicuri cu burduf pe care am lipit etichete adezive cu numele fiecarei clase iar in interior am bagat cate 30 plicuri cu formularele 230 pentru fiecare copil in parte. In concluzie cele 3400 foi A4 insemnand 1700 formulare 230 au fost introduse in tot atatea plicuri albe A4 iar la randul lor in plicuri aferente fiecarei clase sperand intr-o reusita generala… multumim tuturor pentru ajutor…

octombrie 2021

dotarea materiala a catedrei de sport

Am initiat discutii onlline cu catedra de sport a scolii, in urma carora am trasat cateva nevoi punctuale pe termen scurt mediu lung….

Pe termen scurt am decis sa cumparam plase pentru cosurile de baschet, plase pentru portile de handbal, fotbal, 20 mingi de baschet uzuale, 2 mingi de baschet profesionale pentru competitii, 10 mingi de fotbal de calitate superioara, plase huse pentru toate mingiile , jetoane pentru diverse activitati sportive dar si 40 de veste diferentiere a echipelor.

Pe termen mediu si lung avem discutii cu Decathlon pentru modernizarea cosurilor de baschet , amenajarea unor arene de observare pe terenul de sport, amenajarea pistei de 50m alergari si de ce nu speranta unor contributii pentru arena sportiva modulara

Septembrie 2021

canvas fono-absorbant

Pentru acest inceput de an scolar am utilizat negativele foto ale arhivei si am realizat un numar de 30 mashuri pentru gardul scolii dar si un numar de 20 canvas de interior. Aceste actiuni s-au realizat cu acordul si suportul scolii efortul logistic fiind impartit intre AsPSC si CNSCB….

Ambele printuri au rol de a aduce in prezent imaginea scolii de alta data si practic de a evidentia traditia si patrimoniul istoric a acestei scoli… Speram prin aceasta actiune sa motivam elevii in a studia istoria scolii ….

August 2021

bancute pentru recreere
truse medicale

Am realizat doua dintre obiectivele asumate pentru perioada vacantei de vara si anume confectionarea bancutelor in curtea scolii si achizitionarea si montarea a 10 truse medicale solicitate atat de elevi cat si de parinti….Cu acest prilej s-au montat si cele trei baterii de cosuri de gunoi ce asteptau pentru a fi montate de mai bine de 2 ani….

Toate trusele medicale achizitionate si montate de AsPSC au fost suplimentate cu absorbante pentru fetele de liceu, rezolvand astfel o problema reala descrisa de catre consiliul elevilor in cadrul intalnirii noastre.

 

iulie 2021

digitalizarea arhivei foto

Printr-un efort sustinut, intreaga arhiva de poze a scolii a fost dusa la Odorheiul Secuiesc acolo unde am gasit singurul laborator foto cu o traditie de la 1870 adica de 4 generatii de fotografi se practica si transmite meseria  din tata in fiu. Acolo s-au putut developa si digitaliza la rezolutii exceptionale cele 30 negative de sticla gasite in arhiva scolii ( unele in stare destul de avansata de degradare) … tot acolo s-au scanat la rezolutii superioare toate pozele afisele si cartile postale gasite in muzeul scolii.

Daca scrisul nu ne prea ajuta, macar din fotografii sa ne dam seama de traditia laboratorului foto… https://kovatsfenykepeszet.ro/rolunk

IUnie 2021

Am inceput procesul de opisare identificare si inregistrare a tuturor pozelor si documentelor atestand istoria scolii pastrate fizic in arhiva in vederea digitalizarii lor . Drept urmare, un numar de  30 negative pe sticla si un numar de 130 poze vechi pastrate inca din anul 1890 vor fi digitalizate in format electronic si vor fi aduse in timpurile noastre atat pe site-ul scolii cat si pe site-ul AsPSC dar le vom posta si in format fizic in scoala .

martie 2021

organizarea zilei scolii centrale - online

Ziua Școlii Centrale

C.N. „Școală Centrală” a împlinit vineri, 19 martie 2021, 170 de ani. 

Anul acesta, că în fiecare an, dar în circumstanțe deosebite, elevii au organizat o săptămână dedicată zilei Școlii Centrale. Evenimentul s-a desfășurat în mai multe zile pe Zoom, unde s-au ținut prezentări despre istoria Pensionatului Domnesc de fete, dezbateri privind școală în vreme de pandemie, o discuție cu foșți absolvenți precum Maia Morgenstern, dar și un concurs de inițiative de proiecte pentru viitor.

De-a lungul anilor, un lucru nu s-a schimbat. Tradiția rămâne, dar școală își păstrează dinamismul prin elevii și proiectele care se derulează.

Au fost trei premiere la cea de a 170-a celebrare a înființării Scolli Centrale din Bucureșți, ceea ce a făcut acest evenment deosebit față de precedentele edițîi :

1.      Sărbătorirea zilei școlii a fost organizată on-line, pe parcusul a 4 zile, conform unui program stabilit in prealabil de consiliul elevilor, conducerea scolii si AsPSC

2.      Organizarea evenmentului a fost făcută de consilul elevilor, cu sprijinul Asociației de Parinti  și a corpului profesoral, asigurându-se din sponsorizări suma de 5000 lei alocată cumpărării de cadouri pentru concursuri (tricouri, șepci și insigne personalizate) dar și sustineri financiare a celui mai bun proiect prezentat în cadrul concursului de vineri

3.      Participarea a fost cea mai numeroasă, cu peste 300 de vizitatoriin total și o cerere mult mai mare pentru sesiunea de Joi ( discuții cu fost absolvenți) la care limitările sistemului online Zoom la 100 participanți a avut un impact destul de mare.

Asociația de Părinți s-a întâlnit de două ori în sesiuni de pregătire a evenimentului, pentru astabili impreuna cu consiliul elevilor programul și necesarul de resurse pe care trebuie să le aloce, apoi a început o campanie de comunicare cu clasele din ciclurile primar, gimnazial și de liceu pentru a atrage fondurile necesare.

Mulțumim clasei VIII-A care a reușit să se mobilizeze foarte rapid, astfel încât toate materialele au fost livrate la timp pentru premierea câștigătorilor la concursurile organizate de Zua Școlii și au mai rămas bani și pentru finanțarea proiectului “Treasure Hunt în Scola Centrală”.

Apreciem în mod deosebit profesionalismul și efortul reprezentantilor consiliului elevilor  Rareș și a Roxana dar si împreună cu întreagă echipa a Consiliului Elevilor la acest reușit eveniment și sperăm că vom reuși să continuăm tradiția organizării de proiecte în comun.

Multumim tuturor parintilor ce au inteles sa sustina AsPSC prin contributii in site pe proiecte, cu autentificare sau fara si va rugam in continuare sa creati cat mai multe conturi de log-in in site pentru sustenabilitatea AsPSC.

Februarie 2021

sustinerea continuitatii proiectului bilingv

AsPSC sustine proiectul bilingv organizat de catedra de franceza a scolii noastre. 

Implicarea AsPSC  in continuarea proiectului „Bilingv” organizat de Institutul Francez si Colegiul National Scoala Centrala.

La solicitarea catedrei de limba franceza a scolii, AsPSC a pus la dispozitie platforma de plati PayU contractata deja in cadrul site-ului nostru, astfel incat sumele de bani colectate au ajutat cele trei stagiare pe intreg parcursul desfasurarii proiectului.

Elevii au exersat competentele de comunicare in limba franceza cu un vorbitor nativ, au participat la ore de curs interactive si organizate in jurul unor teme cultural actuale.

Mai jos cele doua filmulete de prezentare ale stagiarelor.

Multumim parintilor ce au inteles sa se implice activ si sa sutina acest proiect.

Prezentare Stagiar Carole Anne  

Prezentare Stagiare Celia et Marine

Octombrie 2020

elementele de semnalistica

S-au montat toate elementele de semnalistica si orientare.

Septembrie 2020

Plecand de la nevoia de orientare prin scoala AsPSC a decis realizarea din fonduri proprii a unor elemente de semnalistica si orientare generala specifica salilor de cursuri, secretariatului si administratiei, cancelariei, cabinetului medical..etc. Insa aceste elemente de semnalistica trebuiesc unele durabile si pe tematica speciala iar pana la realizarea lor am reusit urmatoarele:

– laminarea anunturilor specifice COVID, 

– laminarea unui format unitar in toata scoala care sa anunte existenta claselor in sali, 

– laminarea planurilor de orientare specifice COVID

– laminarea sagetilor de orientare prin scoala

– elemente motivationale in spatiile grupurilor sanitare realizate pe suport dur forex

Pentru aceasta actiune AsPSC a achitat din fondurile stranse in urma depunerii formularelor ANAF 230 suma de 2350 ron in anul 2020.

Multumim celor ce au depus formularele 230 pentru sustenabilitatea AsPSC.

MArtie 2020

Dupa cum stiti o realizare recurenta a AsPSC in scoala noastra  este schimbarea saptamanala a presurilor de la intrare, contractandu-se pentru aceasta operatiune compania internationala dedicata acestor servicii Lindstrom Grup ( https://lindstromgroup.com )

Pentru aceasta actiune AsPSC a achitat din fondurile stranse in urma depunerii formularelor ANAF 230 suma de 900 ron in anul 2020.

Multumim celor ce au depus formularele 230 pentru sustenabilitatea AsPSC.