REALIZARI Aspsc

aprilie 2024

De aceasta data am contribuit la imbunatatirea bazei materiale a bibliotecii si am achizitionat noi volume de interes pentru elevi, la recomandarea doamnei bibliotecar

 Asa cum facem de fiecare data, am votat, am aprobat si am investit imediat, prompt si rapid.

Multumim celor ce sprijina neconditionat AsPSC

Pentru acest obiectiv s-au investit 1000 Ron

aprilie 2024

Suntem la a doua editie de premiere a copiilor din CNSCB care castiga premii in cadrul proiectului educational  REALISTI FARA EGAL https://cnscb.ro/realisti.php

Am oferit premii constand in vouchere Carturesti pentru elevii scolii noastre care au excelat in cadrul acestui proiect 

Pentru acest obiectiv s-au investit 1300 Ron

martie 2024

AsPSC sustine ARTA si CREATIA si asigura materialele, consumabilele necesare atelierului de pictura pentru a oferi elevilor un mediu de dezvoltare creativ armonios. 

Pentru acest obiectiv s-au investit 2500 Ron

martie 2024

La solicitarea catedrei de Lb Engleza am fost implicati in organizarea si premierea elevilor castigatori ai programului de DEBATE in limba engleza.

In afara de produsele de protocol am oferit si premii digitale, vouchere Carturesti pentru castigatori.

Multumim celor ce ne sustin astfel incat sa putem realiza astfel de evenimente pentru elevii scolii noastre.

Pentru acest obiectiv s-au investit 1000 Ron

martie 2024

Colegiul Național Școala Centrală va participa la finalul lunii martie la Finala Zonală a Concursului Internațional de Dezbatere Ambassadeurs/ Ambassadrices en herbe, competiție organizată la Ankara de către AEFE (Agence pour l’Enseignement du Français à l’Étranger), operator al Ministerului Europei și al Afacerilor Externe din Franța. Concursul este rezervat liceelor din rețeaua de calitate LabelFrancEducation, rețea din care școala noastră face parte de mai bine de un deceniu. Echipajul, alcătuit din trei elevi de la clasele a 9a E și a 10a A și însoțit și coordonat de doamna profesoară Gabriela Zota, va fi susținut de către AsPSC în încercarea de a repeta reușita de anul trecut, atunci când echipa școlii noastre a ocupat primul loc la aceeași competiție. Le urăm succes!

REVENIM CU POZE SI NOI VESTI DESPRE REZULTATELE COMPETITIEI INTERNATIONALE

Pentru al doilea an consecutiv, echipa Scolii Centrale a castigat ieri 25.03.2024 la Ankara, finala regionala a concursului international de dezbatere Ambassadeurs/ Ambassadrices en herbe, competitie deschisa tuturor liceelor bilingve francofone din regiune si care fac parte din reteaua Label France Education. Anul acesta, echipa noastra a fost alcatuita din elevii Eva Topircenu, Luca Penoy si Amelie Longeac, coordonati de doamnele profesoare Gabriela Zota, Alice Grosu si Camelia Scumpu.  Multumiri speciale doamnei Zota care a insotit grupul in Turcia si i-a sustinut de aproape pe tinerii nostri oratori.

De asemenea AsPSC multumeste un mod special unui parinte voluntar care s-a ocupat de toate rezervarile necesare si toate formalitatile acestei deplasari.

Pentru deplasarea la ANKARA AsPSC a achitat biletele de avion si cazarea fiind utilizat un buget de 14000 ron 

Pentru acest proiect am avut sustinerea a cel putin 40 parinti care au ales sa sustina AsPSC prin butonul de sustenabilitate http://aspsc.ro/investeste-fara-autentificare/

martie 2024

Sustinem din nou catedra de educatie fizica

La solicitarea catedrei de educatie fizica s-au livrat astazi la scoala 10 saltele de gimnastica recomandate de Federatia Romana de Gimnastica pentru elevii nostri.

Pentru acest proiect s-au investit 6250 RON

ianuarie 2024

Dispencere OLFACTIVE

In speranta ca elevii vor sesiza noutatea, am implementat un proiect pilot de 6 dispencere olfactive ce distribuie centralizat PARFUMUL SCOLII CENTRALE.

Proiectul este implementat pentru urmatoarele 5 luni, pana la sfarsitul anului scolar urmand ca dupa vacanta sa continuam suplimentarea dispencerelor daca ideea prinde si daca elevii, cadrele si conducerea scolii vor confirma si-si vor dori sa continuam.

Pentru acest obiectiv s-au investit 3000 RON din partea AsPSC

decembrie 2023

Iluminarea LED a holurilor din parter 

Dupa cum stiti anul acesta scoala a primit printre multe alte investitii din partea autoritatilor si iluminalul arhitectural exterior, un sistem RGB programabil complet LED econom care pune in valoare acest monument arhitectural.

Cu toate acestea ramanea nerezolvata problema iluminatului interior ce a fost rezolvata partial de AsPSC deoarece am reusit deocamdata sa inlocuim cele 130 becuri cu incandescenta utilizate in holurile din parter cu becuri LED Philips econome de doar 8 W consum fiecare rezultand astfel un consum energetic mai mic. 

De asemena dintre investitiile autoritatilor trebuie mentionata si inlocuirea centralei termice a scolii care va genera o reducere substantiala de combustibil si o diminuare a cheltuielilor scolii cu utilitatile…postam in acest sens si o poza a noii uzine termice a Scolii Centrale 

 Pentru acest obiectiv s-au investit 9000 RON din partea AsPSC

decembrie 2023

Saptamana altfel sustinuta de AsPSC.

Pe parcursul saptamanii altfel, AsPSC a organizat impreuna cu catedra de Educatie Fizica diverse competitii sportive pentru care arbitrii si observatori au fost profesorii de sport iar noi am asigurat logistica necesara premierii echipelor ce au participat la concursurile de fotbal, volei, sah.

Pentru acest obiectiv s-au investit 11.500 RON

Noiembrie 2023

Amenajare CLASA DE SPORT 

Am ajutat din nou cu mare placere catedra de SPORT pentru amenajarea unei clase in care sa se desfasoare orele de educatie fizica.

Astfel am investit intr-o pardoseala TATAMI dedicata activitatilor de pregatire indoor, dar si in rulouri de pluta pe care sa le montam pe pereti pentru o acustica optima si confort sporit. 

Pentru acest obiectiv s-au investit 9.000 RON

Noiembrie 2023

A devenit o regula, AsPSC nu face rabat la calitate.

Dupa ce am investit in jaluzele tip rulou, de calitate superioara, pentru sala in care invata anul acesta clasa 10 H cea care in martie 2023 ne-a sustinut cu cel mai mare numar de formulare 230 depuse in numele AsPSC, acum am decis impreuna cu conducerea scolii sa investim si in alte 5 sali de clasa astfel incat orele de curs sa nu mai fie deranjate de lumina puternica a soarelui iar copiii sa vada bine la tabla clasica sau display-ul interactiv 

Nominalizatele din partea scolii au fost  salile  E15 si P12 dar si laboratoarele de chimie, biologie si fizica.

Pentru acest obiectiv s-au investit 14.000 RON

Octombrie 2023

Nocturna noua pe terenul de sport

Acest proiect a fost realizat pornind de la sesizarea catedrei de sport privind orele de educatie fizica desfasurate seara la orela 18 -20 in conditii improprii de vizibilitate. Pe terenul de sport erau doar 3 proiectoare cu incandecenta care functionau, din 7 existente.

Noi am cumparat tehnologie de ultima ora Philips dedicata arenelor sportive bazate pe proiectie LED si instalata cu maxima seriozitate de specialisti electricieni.

Copiii au acum o arena sportiva utilizabila in aer liber chiar si noaptea cu vizibiliate perfecta.

Pentru acest obiectiv s-au investit 13.000 RON

Septembrie 2023

rulouri termo izolante cu protectie antifoc

Acest proiect este realizat avand la baza actiunea formularelor ANAF 230.

Am hotarat sa premiem ANUAL colectivul clasei ce colecteaza cele mai multe formulare 230 astfel incat sa imbunatatim cumva sala in care elevii acelei clase invata, iar cum in martie 2023 clasa 9H au adus cele mai multe forulare ne-a facut placere sa punem aceste rulouri in sala P3 acolo unde actuala clasa 10H invata.  

Pentru acest obiectiv s-au investit 3.000 RON

IULIE 2023

am REUSIT sa gasim solutia castigatoare pentru achizitia scaunelor din amfiteatru.

Am asteptat sprijinul autoritatilor, am solicitat oferte la diversi producatori internationali si importatori autohtoni, am facut diferite masuratori de spatiu si organizare, am solicitat rectificari bugetare, insa pana la urma solutia castigatotoare pentru utilarea amfiteatrului cu scaune a fost utilizarea unor scaune provenite dintr-un cinematograf neproductiv ce si-a inchis portile.

Astfel am reusit sa cumparam 150 scaune si sa le mutam din cinema direct in amfiteatrul nostru investind astfel jumatate din cea mai buna oferta primita.

Pentru acest obiectiv s-au investit 40.000 RON

IUNIE 2023

am premiat elevii participanti in festivalul "convergent" organizat in 01-02.06.2023

Festivalul a fost inițiat de Clubul de cinema ,,CinéMaVie” al Colegiului Național ,,Școala Centrală”București și se regăseste în Calendarul Activităților Educative Municipale 2023, poziția 16, din domeniul cultural-artistic/literatură, nr.2502/ 07/02/2023. Organizatorul principal a fost Dna Prof Ludmila PETER reprezentanta catedrei de Lb Franceza, iar noi AsPSC am sustinut evenimentul prin asigurare apremiilor aferente tuturor disciplinelor. Premiile au constat in vouchere valorice achizitionate de la CARTURESTI astfel:

 Premiul 1

7 buc x 150 ron = 1050 Ron

Premiul 2

7buc x 100 ron = 700

Premiul 3

7 buc x 50 Ron = 350 ron

Mentiunile vor fi compuse doar din diplome

Premii de originalitate 

7 buc x  100 ron = 700 ron

Accesoriile si consumabilele necesare organizarii evenimentului buget maxim 1000 ron

Total proiect = 3800 ron

Mai 2023

am premiat elevii participanti in concursul "NArativ"

Organizat de Curtea Veche in parteneriat cu conducerea scolii noatre si sustinut de AsPSC a avut loc  evenimentul NARATIV in Scoala Centrala in 25-26 Martie, la care au participat un numar de 1600 elevi inscrisi atat din scoala noastra cat si din alte scoli participante la eveniment. 

AsPSC a primit sprijinul unui grup de 31 de elevi din scola care s-au inscris drept VOLUNTARI ORGANIZATORI si GAZDE a acestui eveniment Narativ, elevi ce au fost premiati cu carti si diplome de VOLUNTARIAT din partea As. Curtea Veche si AsPSC,

Evenimentul de premiere a fost gazduit de CASA REGALA a Romaniei la Palatul Elisabeta si am avut onoare sa fim intampinati chiar de Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei care a prezentat copiilor o parte din istoria Casei Regale si a monarhiei in Romania si a inmanat premiile elevilor nostri voluntari in acest eveniment care speram sa devina traditie in scoala noastra. 

Bravo lor, BRAVO copiilor !

aprilie 2023

am premiat elevii participanti in concursul "realisti fara egal"

La solicitarea cadrelor didactice implicate in organizarea acestui concurs am oferit sprijinul financiar pentru premierea elevilor premianti.

Pentru acest obiectiv am achizitionat vouchere electronice Carturesti in valoare de 300 RON

martie 2023

am premiat elevii participanti in concursul "cuvinte Potrivite"

Cu ocazia zilei scolii noastre, Consiliul Elevilor a organizat un concurs literar denumit „Cuvinte Potrivite”  prin care isi doreau sa premieze elevii ce trimit  o compunere de 3 pagini despre Scoala Centrala.. au avut un numar de 12 elevi aplicanti.

Noi am sustinut si sustinem astfel de actiuni si am oferit diplome de merit tuturor, cate un mic cadou pentru fiecare, achizitionat de la Carturesti si vouchere valorice cadou Emag pentru locurile 1,2 si 3.

Am investit cu drag  in acest obiectiv aproape 2000 ron !

martie 2023

am sustinut consiliul elevilor pentru saptamana altfel

AM oferit sprijinul Consiliului Elevilor si am sustinut financiar organizarea evenimentelor din saptamana altfel.

In acest sens am achizitionat premii in dulciuri, bunuri si medalii dar si diplome pentru toti elevii participanti la festivitati.

Pentru activitati sportive baschet, fotbal, tenis de masa s-au cumparat medalii de aur, argint, bronz.

Pentru consursurile de sah s-au achizitionat de asemenea medalii cat si diplome

Pentru activitatile artistice din amfiteatru s-au oferit 55 de pachete constand in dulciuri si materiale promotionale pentru toti elevii participanti.

In acest obiectiv am investit cu drag 3000 RON

martie 2023

Am finalizat un proiect pe care ni-l doream de mult timp

In acest weekend am adaugat placi de policarbonat peste scheletul metalic pe care-l facusem cu cateva luni in urma astfel incat sa mascam acele ziduri urate si grafitate. 

In acest proiect am investit cu drag 5000 Ron

februarie 2023

aviziere pentru trecut si viitor

Astazi am montat cele patru aviziere din pal culoarea rosu  pompean, specifica scolii in care se vor afisa diverse diplome  medalii si alte obiecte de identitate si apartenenta.

In acest obiectiv am investit cu drag 10000 Ron

ianuarie 2023

noi dispencere la bai si amortizoare la usi

Dupa cum anuntam anterior, la solicitarea elevilor am dotat grupurile sanitare cu dispencere automate moderne, astfel incat sa reducem atingerile suprafetelor, sa economisim sapun si sa ne modernizam insa tehnologia nu a durat decat cateva saptamani deoarece toate au fost vandalizate distruse … Ne-am vazut nevoiti sa cumparam alte dozatoare de sapun si de data asta am ales ceva ieftin considerandule la fel de consumabile precum harti aigienica.

Totodata pentru un randament termic in scoala am investit in amortizoare pentru fiecare usa de acces astfel incat sa ne asiguram ca usile se vor inchide singure iar caldura ramane in scoala. Sa speram ca nu vor fi luate la tinta de catre teribilisti.

In acest obiectiv am investit cu drag 300 Ron

microscoape digitale LABORATORUL DE BIOLOGIE

Dupa Targul de Craciun conform votului participantilor am dotat laboratorul de BIOLOGIE cu 5 microscoape digitale performante si truse de genetica pe diverse tematici astfel incat copii sa beneficieze de tehnologie si in ceea ce priveste aceasta materie. 

In acest obiectiv am investit 12000 Ron

DEcembrie 2022

Un alt proiect de semnalistica si orientare

Pentru o institutie bugetara fondurile sunt si limitate si foarte chibzuit cheltuite insa pentru AsPSC micile detalii pot face diferenta.

O mica investitie pentru noi , un mare pas pentru siguranta si confortul elevilor.

NOIEMBRIE 2022

Modernizarea laboratorului de limba franceza si SAmsung ROMANIA

Va deveni cu siguranta cel mai important proiect al AsPSC de pana acum deoarece proiectul se desfasoara in parteneriat cu SAMSUNG ROMANIA si va avea un impact vizual si educativ deosebit, cu rezonanta nationala.

Ideea de colaborare cu Samsung Romania pentru acesta tema a venit din doua parti simultan, pe de o parte catedra de limba franceza a scolii care gestioneaza si proiectul bilingv  si care-si doreau modernizarea laboratorului CDI cu implicarea noastra a AsPSC si pe de alta parte nevoia Samsung Romania de a deschide unicul centru de pregatire a cadrelor didactice in utilizarea displayurilor interactive Samsung din Bucuresti.

Tinand cont de faptul ca in scoala noastra s-au achizitionat display-uri Samsung Flip pentru fiecare sala de curs, Samsung a devenit interesat de acest parteneriat cumva si ca o recompensa a investitiilor noastre si prevazand pasul urmator acela de ajuta cadrele didactice sa utilizeze corespunzator display-urile

In esenta primele cadre didactice din Bucuresti beneficiare de training gratuit in ceea ce priveste utilizarea corespunzatoare a functionalitatilor displey-urilor Flip vor fi cadrele didactice ale Colegiului National Scoala Centrala Bucuresti

Cateva imagini cu laboratorul CDI initial.

Proiectia viitorului laborator si a centrului educativ SAMSUNG in Scoala Centrala

Imagini din timpul reabilitarii parchetului a peretilor si montarea noului moblier

Momentul de inaugurare a centrului SEED 20.12.2022,  momentul in care totul a devenit realitate, o realitate de care vor beneficia profesorii CNSCB cat si elevii scolii noastre !

dispencere de sapun

Proiect in desfasurare la solicitarea elevilor, ce a presupus achizitionarea de dozatoare automate pentru sapun la grupurile sanitare. Dispencerele sunt cu senzor, dozand corespunzator cantitatea de sapun lichid distribuita. Speram in acest mod sa obtinem o economie a sapunului si sa nu mai dam ocazia elevilor sa apese pe clapeta de 20 ori pentru a folosi 1L de sapun.. 

Octombrie 2022

completari sportive

Venim iar in sprijinul catedrei de educatie fizica si sport si extindem gama de investitii pentru practicarea altor sporturi cum ar fi badminton, volei si tenis de picior.

Totodata fiindca nimic nu este vesnic suntem nevoiiti sa inlocuim plasele corusilor de baschet achizitionate anul trecut cu plase solide cu zale metalice.

Protectie si planuri viitoare

Atunci cand ne gandim la viitor trebuie sa ne gandim si la siguranta. 

Impreuna cu conducerea scolii am decis drept masura de siguranta si proetectie a elevilor amplasarea unui gard provizoriu din materiale usoare care sa delimiteze si sa avertizeze elevii asupra pericolelor ce se pot ivi prin utilizarea platoului din spatele centralei termice aflat acum intr-un abandon institutional de mai bine de 10 ani.

Este o incinta generoasa complet neasigurata din punct de vedere al securitatii pe care am decis sa o conservam spre a fi propusa autoritatilor pentru o dezvoltare viitoare.

Acolo este locul in care se poate amenaja o arena sportiva precum avem prevazut in zona de proiecte a AsPSC, sau fie doar si o suprafata complet plana betonata pe care se pot desfasutra in viitor evenimente sportive in aer liber sau activitati artistice de inceput sau sfarsit de an scolar.

 

Ordine si siguranta

Folosind fondurile obtinute in urma colectarii formularelor 230 ANAF privind redirectionarea celor 3,5% din impozitul salarial al fiecarui parinte ce ne-a sustinut in martie 2022 acum ne orientam si catre comunicare, siguranta si paza.

Comunicarea personalului de paza cu administratia scolii si personalul auxiliar acum va fi deosebit de facil si prompt cu ajutorul celor 4 statii de emisie receptie profesionale achizitionate de AsPSC. In acest mod contribuim si noi la ridicarea gradului de confort si siguranta in scoala.

SUSTINEM ARTA

Asa cum am afirmat-o mereu AsPSC ofera sprijinul cadrelor didactice pentru imbunatatirea bazei materiale specifice fiecarei catedre in parte. Dupa ce in 2020 am contribuit la continuitatea proiectului bilingv al catedrei de franceza si dupa ce am ajutat la achizitionarea diferitelor echipamente de sport necesare orelor de educatie fizica si sport, a venit momentul sa ne orientam si catre ARTA. Am achizitionat din bugetul AsPSC diferite materiale pentru ATELIERUL de DESEN…. Asteptam sa populam articolul cu poze interesante

 

Septembrie 2022

DETECTORI PROFESIONALI DE FUM IN TOALETE

Fiind permanent atenti la confortul si siguranta copiilor am decis sa suplimentam senzorii de fum din toalete si am achizitionat 10 senzori Honeywell  cu o durata de viata de 10 ani si calitate superioara.

IULIE 2022

modernizarea amfiteatrului

Prin eforturi sustinute ale AsPSC si ale conducerii scolii am reusit sa obtinem fonduri modeste pentru reabilitarea amfiteatrului. Fondurile au fost suficiente pentru parchet, lambriuri, pereti dar si pentru dotarea multimedia de inalta performanta.

 

Din punct de vedere al sistemelor de proiectie audio video ne-am asigurat ca sunt achizitionate cele mai performante si certificate echipamente pe care scoala le putea achiziona din bugetul alocat.

Vorbim despre 

Proiector laser cu proiectie de la scurta distanta, o constrangere tehnica.
Ecran de proiectie mare electric 
Sistem de iluminat profesional pe doua tonuri de culori si butoane rapide programabile
Sistem de discutii format din coloane sonore performante si microfoane radio cu lavaliera
Pentru acest obiectiv ne mai trebuiesc fonduri pentru scaune de cinema si jaluzele opace deosebit de importante pentru ca proiectia sa fie pusa in evidenta.

Din pacate banii nu ne-au ajuns si pentru o cortina noua insa am alocat fondurile AsPSC si am igienizat-o temeinic pe cea existenta dar am si facut-o functionala.

martie 2022

ziua scolii centrale

Cu ocazia zilei Scolii Centrale astazi 19 Martie 2022 am reusit sa finalizam un proiect pornit dintr-o idee simpla. Ne-am dorit sa aniversam istoria scolii prin expunerea intr-un format comemorativ a tuturor denumirilor scolii noastre de la infiintare si pana in prezent. Materialul informativ a fost realizat documentat de dna profesor Mirela Sorina Mateescu  cu sprijinul si implicarea domnului profesor Gabriel Ulariu carora le multumim pentru implicare.

De asemenea si conducerea scolii a continuat sa se implice si sa sprijine actiunile noastre, asa cum au facut-o de fiecare data…..

MULTUMIM TUTUROR … si va rugam in continuare sa va implicati.

februarie 2022

voluntariatul elevilor pentru F230

Am primit ajutorul catorva elevi voluntari pentru a impacheta plicurile aferente formularelor 230 ANAF. 

Anul acesta am avut sprijinul scolii, a conducerii si a cadrelor didactice pentru a distribui formularele 230 ANAF prin intermediul invatatorilor si dirigintilor, astfel incat am cumparat 60 plicuri cu burduf pe care am lipit etichete adezive cu numele fiecarei clase iar in interior am bagat cate 30 plicuri cu formularele 230 pentru fiecare copil in parte. In concluzie cele 3400 foi A4 insemnand 1700 formulare 230 au fost introduse in tot atatea plicuri albe A4 iar la randul lor in plicuri aferente fiecarei clase sperand intr-o reusita generala… multumim tuturor pentru ajutor…

octombrie 2021

dotarea materiala a catedrei de sport

Am initiat discutii onlline cu catedra de sport a scolii, in urma carora am trasat cateva nevoi punctuale pe termen scurt mediu lung….

Pe termen scurt am decis sa cumparam plase pentru cosurile de baschet, plase pentru portile de handbal, fotbal, 20 mingi de baschet uzuale, 2 mingi de baschet profesionale pentru competitii, 10 mingi de fotbal de calitate superioara, plase huse pentru toate mingiile , jetoane pentru diverse activitati sportive dar si 40 de veste diferentiere a echipelor.

Pe termen mediu si lung avem discutii cu Decathlon pentru modernizarea cosurilor de baschet , amenajarea unor arene de observare pe terenul de sport, amenajarea pistei de 50m alergari si de ce nu speranta unor contributii pentru arena sportiva modulara

Septembrie 2021

canvas fono-absorbant

Pentru acest inceput de an scolar am utilizat negativele foto ale arhivei si am realizat un numar de 30 mashuri pentru gardul scolii dar si un numar de 20 canvas de interior. Aceste actiuni s-au realizat cu acordul si suportul scolii efortul logistic fiind impartit intre AsPSC si CNSCB….

Ambele printuri au rol de a aduce in prezent imaginea scolii de alta data si practic de a evidentia traditia si patrimoniul istoric a acestei scoli… Speram prin aceasta actiune sa motivam elevii in a studia istoria scolii ….

August 2021

bancute pentru recreere
truse medicale

Am realizat doua dintre obiectivele asumate pentru perioada vacantei de vara si anume confectionarea bancutelor in curtea scolii si achizitionarea si montarea a 10 truse medicale solicitate atat de elevi cat si de parinti….Cu acest prilej s-au montat si cele trei baterii de cosuri de gunoi ce asteptau pentru a fi montate de mai bine de 2 ani….

Toate trusele medicale achizitionate si montate de AsPSC au fost suplimentate cu absorbante pentru fetele de liceu, rezolvand astfel o problema reala descrisa de catre consiliul elevilor in cadrul intalnirii noastre.

 

iulie 2021

digitalizarea arhivei foto

Printr-un efort sustinut, intreaga arhiva de poze a scolii a fost dusa la Odorheiul Secuiesc acolo unde am gasit singurul laborator foto cu o traditie de la 1870 adica de 4 generatii de fotografi se practica si transmite meseria  din tata in fiu. Acolo s-au putut developa si digitaliza la rezolutii exceptionale cele 30 negative de sticla gasite in arhiva scolii ( unele in stare destul de avansata de degradare) … tot acolo s-au scanat la rezolutii superioare toate pozele afisele si cartile postale gasite in muzeul scolii.

Daca scrisul nu ne prea ajuta, macar din fotografii sa ne dam seama de traditia laboratorului foto… https://kovatsfenykepeszet.ro/rolunk

IUnie 2021

Am inceput procesul de opisare identificare si inregistrare a tuturor pozelor si documentelor atestand istoria scolii pastrate fizic in arhiva in vederea digitalizarii lor . Drept urmare, un numar de  30 negative pe sticla si un numar de 130 poze vechi pastrate inca din anul 1890 vor fi digitalizate in format electronic si vor fi aduse in timpurile noastre atat pe site-ul scolii cat si pe site-ul AsPSC dar le vom posta si in format fizic in scoala .

martie 2021

organizarea zilei scolii centrale - online

Ziua Școlii Centrale

C.N. „Școală Centrală” a împlinit vineri, 19 martie 2021, 170 de ani. 

Anul acesta, că în fiecare an, dar în circumstanțe deosebite, elevii au organizat o săptămână dedicată zilei Școlii Centrale. Evenimentul s-a desfășurat în mai multe zile pe Zoom, unde s-au ținut prezentări despre istoria Pensionatului Domnesc de fete, dezbateri privind școală în vreme de pandemie, o discuție cu foșți absolvenți precum Maia Morgenstern, dar și un concurs de inițiative de proiecte pentru viitor.

De-a lungul anilor, un lucru nu s-a schimbat. Tradiția rămâne, dar școală își păstrează dinamismul prin elevii și proiectele care se derulează.

Au fost trei premiere la cea de a 170-a celebrare a înființării Scolli Centrale din Bucureșți, ceea ce a făcut acest evenment deosebit față de precedentele edițîi :

1.      Sărbătorirea zilei școlii a fost organizată on-line, pe parcusul a 4 zile, conform unui program stabilit in prealabil de consiliul elevilor, conducerea scolii si AsPSC

2.      Organizarea evenmentului a fost făcută de consilul elevilor, cu sprijinul Asociației de Parinti  și a corpului profesoral, asigurându-se din sponsorizări suma de 5000 lei alocată cumpărării de cadouri pentru concursuri (tricouri, șepci și insigne personalizate) dar și sustineri financiare a celui mai bun proiect prezentat în cadrul concursului de vineri

3.      Participarea a fost cea mai numeroasă, cu peste 300 de vizitatoriin total și o cerere mult mai mare pentru sesiunea de Joi ( discuții cu fost absolvenți) la care limitările sistemului online Zoom la 100 participanți a avut un impact destul de mare.

Asociația de Părinți s-a întâlnit de două ori în sesiuni de pregătire a evenimentului, pentru astabili impreuna cu consiliul elevilor programul și necesarul de resurse pe care trebuie să le aloce, apoi a început o campanie de comunicare cu clasele din ciclurile primar, gimnazial și de liceu pentru a atrage fondurile necesare.

Mulțumim clasei VIII-A care a reușit să se mobilizeze foarte rapid, astfel încât toate materialele au fost livrate la timp pentru premierea câștigătorilor la concursurile organizate de Zua Școlii și au mai rămas bani și pentru finanțarea proiectului “Treasure Hunt în Scola Centrală”.

Apreciem în mod deosebit profesionalismul și efortul reprezentantilor consiliului elevilor  Rareș și a Roxana dar si împreună cu întreagă echipa a Consiliului Elevilor la acest reușit eveniment și sperăm că vom reuși să continuăm tradiția organizării de proiecte în comun.

Multumim tuturor parintilor ce au inteles sa sustina AsPSC prin contributii in site pe proiecte, cu autentificare sau fara si va rugam in continuare sa creati cat mai multe conturi de log-in in site pentru sustenabilitatea AsPSC.

MArtie 2020

Dupa cum stiti o realizare recurenta a AsPSC in scoala noastra  este schimbarea saptamanala a presurilor de la intrare, contractandu-se pentru aceasta operatiune compania internationala dedicata acestor servicii Lindstrom Grup ( https://lindstromgroup.com )

Pentru aceasta actiune AsPSC a achitat din fondurile stranse in urma depunerii formularelor ANAF 230 suma de 900 ron in anul 2020.

Multumim celor ce au depus formularele 230 pentru sustenabilitatea AsPSC.